För en tid sen fick jag Aloe Vera frön från min syster som varit på Kanarieöarna. Aleo vera är en planta som används på många sätt.  Man utvinner bladgelen ur växten som sedan går att användas för både in-och utvertes bruk. Den har en lång rad hälsofrämjande egenskaper. Man kan dricka den, ha den i tvål och krämer , solkrämer, tandkräm m.m. Många kallar den för en superväxt och har använts i tusentalsår av diverse kändisar som exempelvis Kleopatra och Alexander den store.

Den är både antiinflammatorisk och hjälper huden att se yngre ut och lindrar hudproblem. Den kan även förbättra matsmältningen och lindra magsår. Man kan dricka den i form av juce och den ska vara fantastiskt bra vad det gäller att läka sår och brännskador.

Odla Aloe vera från frö

Aleo vera från frö känns nytt och spännande för mig, då jag knappt visste att de blommade.  Den får tydligen röd/oranga blommor, vilket ska bli roliga att få se.

Aloe vera frön sätter man i torvjord som man fuktar lätt. Ett bra sätt är att sätta dem i en microgreenlåda av något slag. Jag brukar använda Nelson Garden microgreen när jag sätter frön. Återkommer med en uppdatering när Aleo veran gror!